Groepenkast vervangen of uitbreiden in Harderwijk

Bent u op zoek naar een partij die uw groepenkast kan vervangen of uitbreiden in Harderwijk? Wellicht heeft u een verouderd exemplaar of heeft u kortgeleden geïnvesteerd in nieuwe elektrische apparatuur. Beide zijn goede redenen om uw groepenkast aan te pakken.

En de elektriciens van Precies Techniek B.V. kunnen u hier bij helpen. Neem contact op via 085 - 106 15 87 of vul ons contactformulier in. Dan zorgen we voor een perfect functionerende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Harderwijk?

De twee meest gebruikte redenen voor de vervanging van de groepenkast zijn gebruiksgemak en veiligheid. De gemiddelde levensduur van een groepenkast ligt zo rond de 15 tot 20 jaar. Bij een groepenkast die al ouder is ervaart u sneller ongemak en is de kans op onveilige situaties groter.

Aardlekschakelaars doen het soms niet meer of schakelaars kunnen inbranden. Dat kan brandgevaar opleveren en voor andere levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar er kan meer gebeuren.

Omdat het aantal elektrische apparaten dat we gebruiken blijft toenemen en ze ook steeds krachtiger worden hebben gedateerde groepenkasten het moeilijk. Als er verscheidene apparaten gelijktijdig worden gebruikt terwijl ze deel uitmaken van dezelfde groep ontstaat er mogelijk overbelasting. Wat tot gevolg heeft dat er stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Harderwijk?

Als er enkele groepen overbelast zijn hoeft dat niet te betekenen dat de groepenkast direct vervangen moet worden. Vaak is uitbreiding van de huidige groepenkast ook een mogelijkheid. In dat geval voegen we een groep of meerdere groepen toe.

Door deze aanpassing wordt de stroom gelijkmatiger over de groepen verdeeld. En wanneer u veeleisende elektronica als een sauna of een jacuzzi in huis haalt maken we daar een aparte groep voor. Hetzelfde is mogelijk wanneer u graag zou willen overstappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

In elke woning en in ieder pand is een groepenkast aanwezig. Hier komt de stroom de woning binnen en wordt het doormiddel van verschillende groepen over het huis verdeeld. Elke groep levert dus stroom aan een stukje van het huis.

Als er van dezelfde groep op een gelijktijdig moment meerdere apparaten worden gebruikt kan er overbelasting optreden. Bij overbelasting of kortsluiting van een bepaalde groep slaat de groepstop uit. Of anders mocht dat niet gebeuren, de aardlekschakelaar. Het doet dus eigenlijk dienst als veiligheidssysteem zodat er niets ergs gebeurd bij overbelasting.

Contact met Precies Techniek B.V. voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Harderwijk

Wilt u de kans op een gevaarlijke situatie verkleinen door uw gedateerde groepenkast te laten vervangen? Of wenst u meer gebruiksgemak voor uw elektronische apparaten door een uitbreiding van de groepenkast? In Harderwijk helpt Precies Techniek B.V. u. Bel 085 - 106 15 87 of maak gebruik van het contactformulier.