Krachtstroom aanleggen in Harderwijk

Wilt u zware machines in gaan zetten voor uw bedrijf, overschakelen naar inductie koken of heeft u plannen voor een bubbelbad? Dan gaat u meer energie gebruiken dan de gemiddelde gebruiker. Bij Precies Techniek B.V. helpen we u graag met de aanleg van krachtstroom of een 3-fasenaansluiting in Harderwijk. Bel naar 085 - 106 15 87 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Harderwijk

De begrippen 3-fasen aansluiting en krachtstroom worden nogal eens in dezelfde context gebruikt. Toch is dat niet helemaal juist. Krachtstroom wordt eigenlijk alleen gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen gaat het bijna altijd om een 3-fasen aansluiting als de term krachtstroom wordt gebruikt.

Een 3-fasen aansluiting voorziet u drie maal van 25 ampère stroom (de stroomsterkte). Daardoor komt er drie keer 230 volt (de elektrische spanning) uw groepenkast binnen waar dit normaal een keer 230 volt is. Door de toegenomen spanning kunt u apparaten gaan gebruiken die een grotere energiebehoefte hebben.

Denk bijvoorbeeld aan een sauna, een inductiekookplaat of een laadpaal. Bij een gangbare 1-fase aansluiting zouden zulke apparaten direct voor overbelasting zorgen. Maar omdat de elektrische spanning nu onderverdeeld wordt tussen 3 fasen is dat niet zo.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom bovenop een 3-fasen aansluiting is vereist wanneer u zwaardere machines wilt gaan gebruiken. Deze apparaten verbruiken niet alleen meer elektriciteit, ze hebben ook meer stroomspanning nodig. De 230 volt die huishoudelijke apparaten gebruiken is voor dit type machines niet genoeg.

Bij krachtstroom wordt een spanning van 400 volt gecreëerd. Alvorens u gebruik kunt maken van de krachtstroom zullen we eerst de groepenkast moeten aanpassen. Pas als dat voor elkaar is kunnen de zware machines worden ingezet.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Harderwijk?

Naast een elektricien bent u voor krachtstroom of een 3-fasen aansluiting ook afhankelijk van uw netbeheerder. Daar doet u het verzoek voor het verzwaren van uw aansluiting. Het is hierbij wel van belang dat uw groepenkast is uitgerust met een 3-fasen hoofdschakelaar.

Ontbreekt de schakelaar nog dan zullen we deze voor u plaatsen. Even als het noodzakelijke Perilex stekkersysteem en de corresponderende stopcontacten die gebruikt worden door apparaten die afhankelijk zijn van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting. Dat type stekkersysteem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de spanning over de verschillende fasen.

Contact met Precies Techniek B.V. voor krachtstroom aanleggen in Harderwijk

Zou u graag zo’n 3-fasen of krachtstroom aansluiting willen laten realiseren? Of twijfelt u nog over welke aansluiting het beste bij uw situatie past? In Harderwijk helpt Precies Techniek B.V. u. Ook met meer uitleg.

Wij voorzien u graag van een nieuwe aansluiting en dragen zorg voor alle benodigdheden. Of het nou gaat om een 2-fasen, een 3-fasen of een krachtstroomaansluiting. Bel naar 085 - 106 15 87 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier.